Želeli so ukrasti Porscheja, a zalomilo se je pri nam povsem običajni stvari. (VIDEO)

2. 12. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Če že nameravaš odtujiti avtomobil, je priporočljivo da si spreten.

V Marylandu je skupina oboroženih tatov napadla lastnika Porscheja 718 Boxster. Ta je stal ob kabrioletu poleg svoje restavracije, ko so se nepridipravi iz  rdečega SUV do njega in mu je eden od njih zagrozil s pištolo in poleg ključev avtomobila zahteval še telefon. Nato se za nekaj trenutkov umaknejo s posnetka in slišimo lahko, da je nekdo v avtomobilu. Motor se dvakrat zažene, a takoj tudi ugasne. Posnetek se tukaj konča, a oškodovanec je povedal, da so storilci nato zbežali.

Težava?

Srebrni Porsche 718 bi najbrž bil dober ulov, če bi ga le uspeli odpeljati, a kaj ko ima ročni menjalnik. Ti so v Združenih državah Amerike redki in večina voznikov ne zna upravljati z njimi. Tako tat ni znal speljati z mesta in lastnik je imel srečo, da jo je odnesel le z lažjimi poškodbami. Še dobro, da si ne lasti 911 GT3 RS, ti imajo namreč vsi avtomatski menjalnik.

Porsche

Lani je ročni menjalnik imelo le 1,7 odstotka novih prodanih avtomobilov čez lužomedtem ko po podatkih iz 2016 zna z njim upravljati le 18 odstotkov ameriških voznikov. Pravzaprav je ročni menjalnik tam prava redkost. In čeprav so ročni menjalniki pri nas nekaj povsem običajnega, se tudi tukaj trend počasi obrača, avtomobilske znamke pa pri nekaterih modelih opuščajo možnost avtomatskega menjalnika.

Porsche

Preberite še: Koliko časa se lahko še peljete, ko se prižge lučka za rezervo? Odvisno, kaj vozite ...

BONUS VIDEO: Prisluhnite najbolj zanimivim izkušnjam dveh izvrstnih slovenskih dirkačev!

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel