Tecite za tiste, ki tega ne morejo

5. 4. 2016
Deli
Tecite za tiste, ki tega ne morejo (foto: Renault Nissan Slovenija)
Renault Nissan Slovenija

Podjetje Renault Nissan Slovenija d.o.o je partner letošnjega slovenskega dela globalnega teka Wings for Life, na katerem tekači zbirajo sredstva za raziskave, s katerimi bi radi odkrili zdravilo za poškodbe hrbtenjače, ki jih danes še ni mogoče ozdraviti.

Danes milijoni ljudi po vsem svetu živijo na vozičkih zaradi poškodb hrbtenjače, ki so pogosto posledica prometnih nesreč. Neprofitna organizacija Wings for Life si prizadeva, da bi s sodobnimi raziskavami in kliničnimi študijami odkrili sredstvo, s katerim bi zdravili to razmeroma pogosto neozdravljivo poškodbo. Leta 2014 so za zbiranje sredstev prvi organizirali tudi tekaško tekmovanje "Wings for Life World Run", na katerem bodo v nedeljo 8. maja 2016 tekači z vsega sveta tekli za tiste, ki tega ne morejo. Tekmovanje je nekoliko nenavadno, saj bodo v Sloveniji tekači denimo namesto proti cilju s tekom "bežali" pred zasledovalnim avtomobilom Renault Kadjar, ki jih bo počasi izločalo iz tekmovanja, na podoben način pa bodo tekli tudi tekači drugje po svetu. Zadnji moški in ženska, ki bosta še tekla, bosta postala svetovna zmagovalca. Ustanova Wings for Life bo vsa zbrana sredstva namenila medicinskim raziskavam.

Družba Renault Nissan Slovenija bi rada zbrala še več sredstev, zato so ustanovili tekaško ekipo "Passion4life Renault Slovenija", ki se ji lahko pridruži vsak udeleženec ljubljanskega teka in z vsakim pretečenim kilometrom prispeva še dodatni evro, ki ga bo Renault doniral organizaciji. Da bi bila ekipa čim večja, so se vabilu odzvali tudi številni znani Slovenci, kot so alpinist in prvi smučar z vrha Everesta Davo Karničar, profesionalni deskar prostega sloga in Red Bullov športnik Tim-Kevin Ravnjak, akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič iz F&B Acrobatics, nekdanji paraolimpijec in štirikratni udeleženec paraolimpijskih iger Janez Hudej, David Razboršek iz Zavoda Vozim, pevka Nina Pušlar in baletna solistka Ana Klašnja.

Vabilo k udeležbi na teku si lahko ogledate v videu na spletni povezavi https://www.facebook.com/RenaultSlovenija/videos/994023953996729/