Tesla: Nove prazne obljube o Cybertrucku?

20. 10. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Izid njihovega nekonvencionalnega poltovornjaka so prestavili že šestkrat. Sedem je pravljično število, zato jim bo mogoče zdaj le uspelo.

Teslin Cybertruck je bil predstavljen novembra 2019. Štiri leta kasneje o resni serijski proizvodnji in avtomobilih, dostavljenih ljudem, ki so zanje že delno plačali, še vedno le "sanjamo". Kaj o tem poreče Elon Musk, prvi mož znamke?

Musk je na sredinem dogodku oziroma sestanku, kjer so predstavili rezultate preteklega četrtletja, priznal, da so si s Cybertruckom sami izkopali grob in dodal, da želi omejiti pričakovanja.

Tesla precej pod pričakovanji

Razlog?

Po besedah vodilnega moža Tesle je Cybertruck enkraten izdelek, ki se zgodi le enkrat v izjemno dolgem časovnem obdobju in tovrstne izdelke je izjemno težko postaviti na trg, poleg tega pa je kupce in vlagatelje prosil za potrpljenje. V štirih letih od predstavitve so datum dobave prestavili že šestkrat.

Prve Cybertrucke naj bi zdaj dostavili 30. novembra. 

Posebnež v ponudbi

Cybertruck ni le posebnež v ponudbi znamke, ampak eden najbolj posebnih avtomobilov nasploh, še posebej kar se tiče oblike in konstrukcije. Njegova izdelava naj bi zahtevala ogromno prilagajanja proizvodnih procesov. Tesla kosov karoserije ne bo iztisnila iz pločevine, kot je to običajno, ampak jih bo  iz jeklenih plošč lasersko izrezala in nato zvarila v celoto, kar bi na dolgi rok pomenilo občutno cenejši proizvodni proces - ko bo do njega sploh prišlo.

Cybertrucke so sicer junija začeli poskusno proizvajati v Teslini tovarni v Teksasu, do obljubljene proizvodne številke 250.000 primerkov na mesec pa bo najbrž še minilo nekaj časa.

Preberite še: Koliko plač ste za avtomobil odšteli v Jugoslaviji? In koliko plač danes?

BONUS VIDEO: Najpogostejše prevare, največje napake ter kako in zakaj se avtomobile bolj splača uvoziti iz tujine?

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol