Thunder Power EV - električna limuzina prihodnosti

8. 10. 2015
Deli

Iz leta 1987 ustanovljenega tehnološkega podjetja Thunder Power prihaja športna limuzina Thunder Power Sedan, ki v marsičem napoveduje bleščečo prihodnost električnih avtomobilov.

Oblikovne klasično elegantne linije z brezčasnim športnim navdihom so ji urezali v legendarnem milanskem oblikovalskem studiu Zagato, kjer so nastali nekateri izmed najlepših športnih avtomobilov svojega časa.

Na izbiro sta dve različici z 230- ali 320-kilovatnim elektromotorjem, ki poganjata zadnji kolesni par. 320-kilovatna različica v manj kot petih sekundah pospeši do 100 kilometrov na uro in doseže največjo hitrost 250 kilometrov na uro, seveda povsem brez izpustov škodljivih snovi. Znamka je pokazala tudi dirkalno različico, a ni izdala podatkov o njenih zmogljivostih.

Elektrika je shranjena v modularni mikroprocesorsko-nadzorovani litij-ionski bateriji s kapaciteto 125 kWh, ki polna zadostuje več kot 650 kilometrov, dobrih trideset minut polnjenja pa je dovolj za dodatnih 300 kilometrov vožnje. Ker so inženirji avtomobil zasnovali popolnoma na novo, so lahko baterijo neopazno integrirali v spodnji del avtomobila. Zaradi hibridne strukture je avtomobila kljub električni tehniki tudi razmeroma lahek, saj tehta manj kot dve toni, visoka pa je tudi stopnja pasivne in aktivne varnosti.

Avtomobili znamke Thuder Power bodo leta 2017 predvidoma zapeljali na evropske, leta 2018 na kitajske, nekoliko pozneje pa tudi na ameriške ceste.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja