To je dostavnik, ki je najbolj prevzel evropsko strokovno žirijo

Električni Volkswagen ID. Buzz Cargo je bil v hudi konkurenci razglašen za Mednarodni dostavnik leta 2023 (IVOTY).

Na posebni slovesnosti s podelitvijo nagrad na sejmu IAA Transportation v Hannovru je bil z razlogom najbolj nasmejan izvršni direktor podjetja Volkswagen Gospodarska vozila Carsten Intra, ki je prejel  pokal za najmlajšega člana družine Volkswagnovih dostavnikov.

24-članska vseevropska strokovna novinarska žirija je ocenila ID. Buzz s 110 točkami, le deset točk manj je prejel novi Ford Pro E-Transit, Renault Kangoo E-Tech Van, Nissan Townstar Zero-Emission in Mercedes-Benz eCitan pa so bili skupaj uvrščeni na tretje mesto. Drugi kandidati v ožjem izboru so bili novi modeli iz serije Fiat Professional Doblò in Scudo. Po naključju so tri stopničke zasedli dostavniki na električni pogon.

Jarlath Sweeney, predsednik IVOTY, je na slovesnosti dejal: »Čestitke oblikovalski ekipi Volkswagen Gospodarska vozila za ustvarjanje tega edinstvenega vozila, ki je popolno za okolju prijazno mesto. Vsekakor prepriča s svojim futurističnim in gladkim stilom, vendar hkrati spominja na originalni Transporter T1 izpred 70 let«

Ob prevzemu trofeje je Carsten Intra, izvršni direktor Volkswagen Gospodarska vozila, izjavil: Prva naročil nam kažejo, da je naš novi ID. Buzz Cargo pravi model za komercialne stranke ob pravem času. Prejemamo zelo čustvene povratne informacije. Izjemno smo ponosni in to potrditev našega dela vidimo kot motivacijo, da nadaljujemo kot doslej: ponuditi pravo gospodarsko vozilo za vsako našo stranko.”

Glavno merilo za nagrado Mednarodni dostavnik leta je prispevek vozil k učinkovitosti, varnosti, trajnosti in okoljskim standardom v sektorju lahkih gospodarskih vozil. Nagrado lahko prejme vozilo, ki je novo, v serijski proizvodnji do konca leta v katerem se podeljuje nagrada, in predstavljati mora pomembno tehnološko inovacijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol