Avtomobilske novosti, s katerimi bodo slovenski policisti varovali meje

27. 11. 2019 | Jure Šujica
Deli

Del vozil pa bo na drugi strani namenjen tudi delu policistov po državi. 

Slovenska policija nadaljuje z obnovo svojega voznega parka. Potem ko so sicer že nekaj dni po spletu in družbenih omrežjih krožile fotografije novih policijskih vozil znamke Renault, je danes tudi uradno znano, za kako velik nakup je šlo. Na naše ceste tako prihaja skupno 67 novih vozil, ki jih je danes na Policijski akademiji v Tacnu pri Ljubljani generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar tudi uradno predala v uporabo našim organom pregona.

Večina vozil je kot rečeno znamke Renault. Izmed 67 vozil so tako policisti v uporabo prejeli 41 patruljnih vozil Renault Kadjar, poleg tega pa tri  civilne Kadjarje, 21 civilnih Renault Meganov in dve civilni vozili znamke Škoda Octavia. V veliki meri bodo nova vozila namenjena varovanju zelene meje, oziroma delu na mejnih prehodih, zaradi česar je bilo 41 omenjenih Kadjarjev tudi dodatno predelanih za terensko vožnjo. Treba je še omeniti, da je policija nakup vozil deloma opravila s sredstvi, pridobljenimi iz Evropske Unije.

Bobnarjeva je ob današnji pridobitvi izrazila zadovoljstvo nad tem, da slovenska policija končno dobiva sodoben vozni park. »Prišel je čas, ko slovenska policija ni več 'šparovček', iz katerega se jemlje, ampak v katerega se vlaga. Svojo opremo smo končno začeli posodabljati.« Te izjave nenazadnje dokazujejo tudi številke, ki kažejo, da je zgolj v zadnjih dobrih treh letih slovenska policija postala bogatejša za več kot 500 novih vozil, od tega zgolj letos za skupno 145 avtomobilov, za katere je bilo skupaj namenjenih nekaj več kot 4,3 milijona evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja