Toyota Auris se predstavi

21. 8. 2012
Deli

 Pri Toyoti so pokazali uradne slike in objavili podrobnosti novega Aurisa, ki bo premiero doživel že čez dober mesec na pariškem avtomobilskem salonu.

Novi Auris je od predhodnika 30 milimetrov daljši in 55 milimetrov nižji. To pomeni, da je oblikovno precej bolj agresiven, rezultat pa je odličen koeficient zračnega upora (Cd 0.28), ki je med najboljšimi v svojem razredu. Zaradi uporabe lahkih materialov je v primerjavi s predhodnikom novi Auris v povprečju lažji do 40 kilogramov, vseeno pa je karoserija bolj čvrsta. Tako naj bi se, čeprav ob enaki medosni razdalji, ponašal tudi z boljšo lego od predhodnika. Novi Auris bo po besedah Toyotinih strokovnjakov prepričeval z boljšimi materiali, prostornejšo notranjostjo in boljšo ergonomijo.

Novi Auris bo na voljo z dvema bencinskima (1,33 in 1,6) in dvema dizelskima motorjema (1,4 in 2,0) ter z že znanim hibridnim sklopom. Pri Toyoti načrtujejo, da si bodo pogonski sklopi delili enakomerne prodajne deleže, kar pomeni 1/3 bencinskih, 1/3 dizelskih in 1/3 hibridnih motorjev.

Novo Auris bodo izdelovali v Veliki Britaniji, v mestu Burnaston.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"