Toyota Hiace naprodaj

1. 11. 2007
Deli
Toyota Hiace naprodaj

Toyota se z novim Hiacejem tudi v Sloveniji namerava resneje lotiti trga lahkih gospodarskih vozil in konkurirati Renaultu Traficu, Oplu Vivaru, Fordu Transitu in VW-ju Transporterju.

V prvi vrsti stavijo predvsem na nizke stroške lastništva in zanesljivost ter vztrajnost. Med glavnimi karakteristikami velja omeniti dve različici (krajšo in podaljšano), dva tipa (kombi in furgon), nizek nakladalni rob (560 milimetrov), stranska drsna vrata v drugi vrsti (glede na različico), izbiro zadnjih vrat (dvižna ali dvokrilna), dva pogona (4x2 in 4x4), do 1.265 kilogramov nosilnosti, do 6, 5 m3 prostornine in še dve različici 2, 5-litrskega motorja D-4D. Šibkejša izvedenka ima 70 kilovatov (95 KM) in 230 Nm, močnejša pa 86 kilovatov (117 KM) in 294 Nm navora.

Toyota namerava do konca leta v Sloveniji prodati 30 Hiacejev. Vstopni model furgona (kratka medosna razdalja, pogon 4x2, oprema Base) stane 19 tisoč evrov, daljša medosna razdalja je za tisoč evrov dražja, kombi (4x2, Style) pa je najcenejši in sicer stane 21.600 evrov. Kombija s pogonom na vsa štiri kolesa v ceniku ni, cena najcenejšega štirikolesno gnanega Furgona pa je 22.800 evrov. Osnovna oprema Base vsebuje ABS, varnostno blazino za voznika, tretjo zavorno luč, gretje zadnjega stekla, delno zaporo zadnjega diferenciala (pri 4x4), po višini nastavljiv volanski obroč in voznikov sedež . .

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol