Toyota Mirai za Back to the Future

10. 11. 2015
Deli

Toyota je pripravila posebno študijo svojega avtomobila na gorivne celice Toyote Mirai, s katero se je vključila v dogodke ob trideseti obletnici znamenite filmske trilogije Nazaj v Prihodnost.

Kot pravijo pri Toyoti, se Toyota Mirai, kot so jo pripravili za predstavitev na avtomobilski razstavi SEMA v Las Vegasu, zdi pripravljena naravnost za četrto dimenzijo. V kalifornijskem avtomobilskem oblikovalskem studiu MV Designz so Toyoti pomagali časovni stroj Doca Browna prestaviti v svet današnjih avanturistov.

Časovni stroj na osnovi Toyotinena limuzine na gorivne celice se po eni strani ogleduje v časovnem stroju iz filma Nazaj v prihodost, po drugi strani pa je prepoln sodobnih oblikovnih posebnosti. Oblikovalci so štirivratno limuzino Mirai predelali v dvovratni kupe z galebjimi vrati, ki se seveda odpirajo navzgor. Karoserijo v barvi brušenega aluminija so izdatno okrasili z modro LED osvetlitvijo ter jo postavili na butično zračno vzmetenje in kolesa z 19-palčnimi LED platišči.

Posebnosti v slogu filmske trilogije se nadaljujejo tudi v notranjosti, kjer je namesto klasičnih merilnikov vgrajen integrirani tablični računalnik, potniku skozi čas pomaga "head-up" zaslon s časom destinacije, v osrednjo konzolo pa je vgrajen "Flux capacitor".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja