Toyotin Urban Cruiser na slovenskem trgu

9. 4. 2009
Deli

Kot pove že ime, je Toyotin Urban Cruiser najprej namenjen mestnim vožnjam, a je že dovolj velik, da si upa biti tudi prvi avtomobil v družini, saj je opazno večji od Yarisa – oba pa spadata v isti avtomobilski razred.

V Sloveniji je UC na voljo v treh paketih opreme – Active, Limited in Executive. Vsak Urban Cruiser bo imel na našem trgu med drugim klimatsko napravo (! ), stabilizacijski VSC, sedem varnostnih blazin, po višini nastavljiva voznikov sedež in volanski obroč, tretjinsko deljivo in vzdolžno pomično zadnjo klop, avdiosistem s šestimi zvočniki, ki bere tudi datoteke mp3, sistem start & stop, električni paket in potovalni računalnik. Limited med drugim doda usnje na volanskem obroču, samodejnost klimatske naprave, Bluetooth, volanske komande ter lita platišča, Executive pa pametni ključ.

Tudi zaradi bogate opreme je Urban cruiser primerno drag, a vseeno cenejši, kot smo predvidevali po mednarodni krstni vožnji. Dva motorja in trije paketi opreme tvorijo cenik s šestimi različicami; najcenejši je 1.33 Active (17.200 evrov), najdražji pa 1.4 D-4D Executive (21.600 evrov); najcenejši dizel stane 19.200 evrov. Ko bo na naš trg junija prišla še različica s štirikolesnim pogonom (ter s turbodizlom), bo stala od 21 do 23.400 evrov. Navigacijski sistem je na voljo le v paketu Executive in stane dodatnih 850 evrov. (VK)

Foto: Toyota

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja