Tudi pri Boschu čutijo krizo

21. 5. 2009
Deli

Lani se je njihova prodaja (prvič po dolgih letih) zmanjšala (za 2, 6 odstotka v primerjavi z 2007), še bolj pa jim je padel dobiček, a gre pri slednjem upoštevati tudi to, da so v tem času precej vlagali – predvsem na področju zmanjševanja porabe energije in zaščite okolja.

Daleč največ je k padcu prodaje prispevala Amerika, zelo malo Evropa, azijski del pa je celo nekoliko dvignil njihov promet. Slovenski del te svetovne korporacije je z rahlo pozitivno bilanco skromno prispeval k manjšemu padcu kljub finančni podpori združenja Rdeči noski.

Bosch ima trenutno v Sloveniji 19 specializiranih avtomobilskih servisov, ki se jim bosta po predvidevanjih v kratkem pridružila še dva, vedeti pa je treba, da Bosch ne pomeni le avtomobilskih delov, servisov in diagnostičnih naprav, ampak tudi belo tehniko, ročna orodja, ogrevalno tehniko . .

Nedavno je Bosch praznoval 20. obletnico svoje tržno zelo uspešne avtomobilske diagnostične naprave KTS ter 30. obletnico proizvodnje sistema proti blokiranju zaviranih koles ABS. Tudi dizelski sistem skupnega voda, ki so ga pri njih pripeljali do trga, že praznuje 12. obletnico. (VK)

Foto: Bosch

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol