Tudi Up! je Cross

14. 10. 2013
Deli

Po CrossPolu, CrossGolfu in CrossTouranu je zdaj kot Cross na voljo tudi najmanjši njihov predstavnik Up!.

Zgolj 3,56 metra dolgi malček se postavlja s športno robustnim oblikovanjem, ki ga poudarjajo posebni zunanji elementi, kot so športno oblikovana odbijača s srebrnimi vstavki in spodnjim zaključkom v videzu terenskega ščitnika za podvozje, črne obrobe kolotekov in pragov, ohišji zunanjih ogledal, lakirani v svetlo srebrni kovinski barvi in srebrno eloksirane strešne letve.

CrossUp! je od običajne različice višji za 15 milimetrov, stoji pa na ekskluzivnih 16-palčnih aluminijastih platiščih. Kupci lahko izbirajo med petimi barvami lakov: belo, rdečo, temno modro kovinsko, svetlo srebrno kovinsko in biserno črno. Motor je enak kot v osnovni različici, torej bencinski trivaljnik, z gibno prostornino 999 cm3 in močjo 55 kW (75 'konj').

Za še večjo varnost in udobje tega kompaktnega mestnega vozila so pri Volkswagnu pripravili različne pakete dodatne opreme, kot so 'drive pack plus' z mestno funkcijo zaviranja v sili, 'cool & sound' s klimatsko napravo in avdiosistemom ter 'maps + more' s petpalčnim barvnim TFT-zaslonom na dotik. Volkswagen CrossUp! je na voljo od 13.950 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja