Tudi Ženeva ne bo popolna

27. 1. 2020 | Tomaž Porekar
Deli
Tudi Ženeva ne bo popolna (foto: Sebastjan Plevnjak)
Sebastjan Plevnjak

Številni proizvajalci so odpovedali udeležbo.

Za avtomobilsko razstavo v Ženevi je dolgo veljalo, da že zaradi svojega nevtralnega ugleda nima težav z odpovedmi izdelovalcev oziroma razstavljalcev. Od letos ni več tako!

Manjkali bodo številni ugledni razstavljalci iz avtomobilskega kroga. Že pred časom je svojo odsotnost najavil Ford, sredi januarja se mu je pridružil še francosko-nemški koncern PSA s skoraj vsemi znamkami. V začetku marca bodo v Palexpu v Ženevi obiskovalci zaman iskali Citroën, Opel in Peugeot. Le mini znamka DS si bo skušala utrditi ugled tudi pri švicarskih kupcih, najbrž predvsem zaradi bližine francoskega trga, morda pa tudi zato, ker naj bi v Ženevo pripeljali študijo še neopredeljenega imena.

Le nekaj dni za PSA je prišla na dan vest, da bo manjkal še Nissan. Novica ima vsaj malo ironičen prizvok. Nissanova evropska centrala je namreč med vsemi znamkami najbližja Ženevi, nastanjeni so v le nekaj deset kilometrov oddaljenem švicarskem Rollu, ki je nekakšno sestrsko mesto Nyona, znanega sicer tudi po sedežu evropske nogometne zveze (UEFA).

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"