Ko se tunerji spravijo na 'Lambota' …

10. 9. 2008
Deli

Lastniki bikov, rojenih v Sant' Agati Bolognese, ki jim njihove serijske zmogljivosti ne zadoščajo, si lahko oddahnejo. Američan Jason Heffner (Heffner Performance) in nemški tuner Edo Karabegović (Edo Competiton) sta pripravila (vsak svojo) interpretacijo Lamborghinijevih Gallarda in Murcielaga.

Heffner je za rogove prijel manjšega (desetvaljnega) bika in z uporabo dveh turbopuhal, novih batov, ojnic, krmilne enote, predelane glave motorja ter številnih drugih ukrepov poskrbel za 684 kilovatov (930 'konjev') največje moči in 1.033 njutonmetrov navora – merjeno na kolesih! Pospeškov in končne hitrosti Heffnerjeva ekipa še ni zaupala javnosti.

Karabegovićeva bera na Murcielagu LP640 je sicer precej manjša, a nemški tuner pri predelavi dvanajstvaljnika tudi ni uporabil prisilnega polnjenja. Nastali LP 710/2 zaradi predelane glave, novih odmičnih gredi, izpušnega sistema in bolj pretočnega zračnega filtra razvije 522 kilovatov (710 'konjev') in okroglih 700 njutonmetrov navora, kar zadošča za pospešek z mesta do 100 km/h v 3, 2 sekunde in končno hitrost 360 km/h.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol