"Porsche Killer"

23. 7. 2007
Deli

Letos ni samo Avto magazin tisti, ki praznuje 40 let. Enako število svečk so upihnili tudi pri Nothellu, kjer pa so obletnico pospremili s popolno predelavo Audija TT Coupeja in Roadsterja.

Za glavno začimbo so pripravili aerodinamični kit iz tridelnega prednjega spojlerja, spremenjene so zračne reže v prednjem odbijaču, na stranicah ne gre brez dodatnih pragov, zadek pa je narejen tako, da sta v njem integrirani izpušni cevi. Del predelave je tudi paket krilc za zadek, ki pa ni ves namenjen Roadsterju. Strešnega krilca pri brezstrešniku pač ne boste videli.

Nothelle ponuja še športno vzmetenje, ki TT-ja zniža za okoli 25 milimetrov, po želji pa lahko izberete tudi tistega, ki ima ‘vgrajene’ nastavitve. Glavni magnet za tiste, ki jim ‘styling’ ni vse, je zagotovo predelava motorja. 2.0 TFSI se poslavlja od serijskih 200 in nudi od 40 (čip) do 130 ‘konjev’ več. 330-’konjski’ TFSI pa zbledi ob kralju, predelanem

3, 2-litrskem šestvaljniku z dvema turbopuhaloma, ki pripravita ‘konjušnico’ na kar 520 članov.

Ne pozabite na 635 Nm navora in največjo hitrost okoli 308 km/h. Ta smetana na TT-jevi torti gre v slast z ročnim ali DSG-menjalnikom, ki prihajata s posebej ojačenima sklopkama in prevetrenim prestavnim razmerjem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol