Prve predelave kombijevske različice razreda C

21. 12. 2007
Deli
Prve predelave kombijevske različice razreda C

Nemška specialista (in konkurenta) za predelave Mercedesov Brabus in Carlsson ne spita na lovorikah preteklih uspehov. Prav ob začetku prodaje novega kombija C sta kupcem že predstavila obsežen paket (podobnih) predelav zanj.

Ponudba obsega povečanje moči bencinskim in dizelskim motorjem, elegantnejši aerodinamični paket, platišča velikosti do 19 palcev, (na podlagi dirkaških izkušenj) dodelano podvozje in individualne rešitve v potniškem prostoru.

Pri dizelskih motorjih tunerja obljubljata do 50 ‘konjev’ prirastka pri moči za najmočnejšo različico 320 CDI, ki bo tako dosegla 250 km/h največje hitrosti. Še bolje sta se očitno znašla pri predelavi bencinskega C 350, ki pri Carlssonu zmore 295 ‘konjskih’ moči, pri Brabusu (ki je mimogrede konec oktobra z luksuznim Maybachom na Nardu presegel rekordnih 330 km/h) pa še za skoraj 40 več (tudi zaradi povečanja delovne prostornine za pol litra). Tunerja ob uporabi aerodinamičnih dodatkov za predelana ‘bencinarja’ obljubljata do 275 km/h največje hitrosti.

Brabus in Carlsson oplemenitita notranjost C-ja povsem po željah kupcev, seveda s svojim pečatom. V ponudbi imata okrasne elemente iz ogljikovih vlaken in lesa, stopalke sklopke, zavore in plina iz aluminija, različne kombinacije sedežnih materialov, volanskih obročev, števcev …

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja