Prvinski nagon?

16. 5. 2009
Deli

Ne, pri Nizozemcih, kjer je nastala redkost na štirih kolesih, imenovana Spyker C8, zagotovo ne moremo govoriti o pretiranem avtomobilskem instinktu.

Ustreznejša je analogija z (nekoč) zapeljivo igralko Sharon Stone, ki je ta prestižni avtomobil iz dežele tulipanov uničevala v neuspešnem nadaljevanju filma Prvinski nagon. Takrat je Spyker postal znan še avtomobilistično nekoliko manj izobraženi javnosti, kar zdaj skuša unovčiti tudi podjetni Nemec Roland Mayer iz MTM-a.

Tuner iz Wettstettna je namreč 4, 2-litrskemu osemvaljniku (z Audijevih polic) iz modela C8 Double 12 S pritaknil Lysholmov kompresor, ki poskrbi za 100 'konjev' večjo moč (serijsko jih zmore 400) in dodatnih 90 njutonmetrov navora (serijsko 480). Z drugimi predelavami motorja pri MTM-u za poseg, ki bo doletel zgolj štiri srečneže, zahtevajo krepkih 40 evrskih tisočakov, kar je še vedno 'le' dobrih 10 odstotkov Spykerjeve prodajne cene.

Ostaja vprašanje, kam bo avtomobilski prvinski nagon gnal petične kupce glede na dejstvo, da Nizozemci že tovarniško ponujajo tudi 600 'konjev' …

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel