Techart Turbo Cabriolet

23. 12. 2007
Deli

Pri Techartu, nemškem specialistu za predelave Porschejev, pravijo, da se pri vsakem avtomobilu, ki zapusti njihovo delavnico, dosledno držijo tega, kar obljublja že ime podjetja – združujejo tehnologijo in umetnost. Tudi pri svežem 997 Turbo Cabrioletu ni nič drugače.

Vanj so namestili večji turbopuhali, sesalni kolektor iz ogljikovih vlaken in bolj pretočen hladilnik polnilnega zraka, ki skupaj pripomorejo k 630 ‘konjskim’ močem (150 več kot serijski) in 820 njutonmetrom navora tega 3, 6-litrskega šestvaljnika.

Po navedbah tunerja iz Leonberga njihov kabriolet z mesta do 100 km/h pospeši v manj kot 3, 5 sekunde, pospeševanje pa se konča šele pri 345 km/h. Zasluge za te številke gre pripisati tudi Techartovemu poudarku na aerodinamiki, saj imajo v ponudbi dva paketa, sestavljena iz odbijačev, pragov in zadnjega krila, ki se bolje spopadata z zračnim uporom.

Elektronsko nastavljivemu blaženju PASM je po novem v pomoč nastavljivo podvozje ‘VarioPlus’, zunanjo podobo pa zaokrožujejo še zmogljivejši zavorni sistem (spredaj 390 mm koluti) in 20-palčna platišča. Pri Techartu predelajo notranjost kabrioleta glede na individualne želje kupcev, pri čemer poudarjajo uporabo kakovostnega usnja in ročno izdelavo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol