Volvo in Heico na skupni poti

10. 1. 2008
Deli

S 1. januarjem letošnjega leta sta Volvo in tuner Heico začela poglobljeno sodelovati. Švedski avtomobilski proizvajalec se je pri tej potezi verjetno zgledoval tudi po Mercedes Benzu, ki je pred leti za vlogo svojega hišnega tunerja posvojil manufakturo AMG.

Heico na Volvovi lestvici sicer še ni tako visoko, a ima nedvomno dobre karte, o čemer priča tudi Volvova strategija, ki je pred časom iz svoje perspektive izključila najzmogljivejše športnike in s tem pustila dovolj prostora za Heicove predelave.

Evropi sta se skupaj prvič pokazala na sejmu športnih avtomobilov in predelav v nemškem Essnu v začetku lanskega decembra, ki jo sta na ogled postavila skoraj celotno linijo, od najmanjšega HS3 na osnovi C30 pa do HS9 (predelani XC90 D5). Družinski očetje bodo še posebno navdušeni nad HS7 (V70), ki s trilitrskim šestvaljnikom s turbopuhalom zmore 330 ‘konjev’ in elektronsko omejenih 250 km/h največje hitrosti. Heico bo pri Volvovih športnih modelih skrbel za celotno paleto predelav (motor, zunanjost, notranjost, podvozje, zavore, platišča).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja