Ultralahek sončni električni skuter za mestno mobilnost

8. 4. 2015
Deli
Ultralahek sončni električni skuter za mestno mobilnost (foto: BASF)
BASF

Podjetji BASF in Floatility sta razvili električni skuter s pogonom na sončno energijo, ki je izredno lahek, zato je zelo uporaben za vožnje po mestih.

Ker več kot štiri petine njegove konstrukcije sestavljajo ultra lahki kompozitni in polimerni materiali, tehta manj kot 12 kilogramov, zato pri voznikih menda vzbuja vtis lebdenja. Iz tega izhaja tudi njegovo ime "E-plovec" (E-floater). Kot pravijo njegovi snovalci, zaradi majhne teže in pogona na sončno energijo predstavlja kreativno rešitev prevoza na kratkih mestnih razdaljah, kjer je lahko udoben, hiter, cenovno ugoden in trajnosten nadomestek za konvencionalno mobilnost.

Hamburško podjetje Floatility sicer še ni objavilo natančnejših podatkov o sami konstrukciji ter pogonskem in energetskem sklopu E-plovca, zato pa je znano, od koder kljub majhni teži izhaja njegova konstrukcijska trdnost. Podjetje BASF je namreč njegov razvoj podprlo z različnimi plastičnimi materiali, ki ob trdnosti omogočajo majhno težo, precejšnjo svobodo oblikovanja in poenostavitev izdelave.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"