V Ljubljani nova električna polnilnica

25. 5. 2013
Deli

Banka Sparkasse d.d. je otvorila polnilnico za električna vozila pred svojo poslovno enoto v Šiški v Ljubljani, ki bo za neomejeno uporabo brezplačno na voljo vsem imetnikom električnih ali hibridnih vozil (ne glede na to, ali so stranke banke Sparkasse).

Prva polnilnica med bankami v Sloveniji omogoča polnjenje dveh električnih ali hibridnih vozil hkrati, elektriko pa banka pridobiva iz 100%-no obnovljivih virov energije. Polnilnico sta otvorila predsednik uprave, mag. Andrej Plos in član uprave banke Sparkasse, g. Aleksander Klemenčič.

Električna polnilnica ustreza vsem standardom polnjenja električnih vozil. Ponuja možnost hitrega polnjenja, tako se vozilo lahko napolni že v dobri uri (hitrost je odvisna od vrste vozila). Banka se je za postavitev polnilnice odločila, ker želi spodbujati okolju prijazne rešitve, električna vozila pa so vsekakor okolju in zdravju ljudi prijazna. Nezanemarljivo dejstvo pa je, da strošek električnega napajanja predstavlja le petino stroška dizelskega pogona.

Za dodelitev kartice za uporabo polnilnice se lahko zainteresirani obrnejo na banko.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel