V Mariboru se še letos obeta velika sprememba prometnega režima

26. 5. 2022
Deli
V Mariboru se še letos obeta velika sprememba prometnega režima (foto: Profimedia)
Profimedia

Podžupan Mestne občine Maribor Samo Peter Medved je na današnji seji mestnega sveta napovedal, da nameravajo še letos zapreti Stari most za osebna motorna vozila. 

"Tako bo namenjen prvenstveno pešcem, kolesarjem, avtobusom, taksijem in dostavi. V načrtu je realizacija še letos," je dejal.

Tako je odgovoril na opozorilo Liste kolesarjev in pešcev, da je na Starem mostu v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic zelo veliko kolesarjev in pešcev, ki se na ozkem pločniku vzdolž mostu težko izogibajo drug drugemu, kar je lahko ob avtomobilih in avtobusih na voznem pasu zelo nevarno.

Z zaprtjem Starega mostu bi se zapora za osebna motorna vozila podaljšala s predlani prenovljene in zaprte Koroške ceste in Glavnega trga na levem bregu Drave vse do Trga revolucije na desnem bregu. Na slednjem občina prav tako napoveduje spremembo prometnega režima, z ureditvijo neke vrste avtobusnega vozlišča na tem mestu.

Samostojna mestna svetnica Jelka Kolmanič je predstavila opažanja predvsem starejših prebivalcev mesta zaradi številnih kolesarjev, skuterjev in dostavnih vozil v območju za pešce v starem mestnem jedru. "Vedno bolj nadležno je tam tudi beračenje," je dejala.

Preberite še:  To sta dva Slovenca, ki sta že leto in pol na poti z avtodomom (preverite, kako sproti služita denar)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja