V našo bližino prihaja eden od avtomobilskih dogodkov leta, paleta ekskluzivnih avtomobilov bo popolna

10. 8. 2022 | Jure Šujica
Deli
V našo bližino prihaja eden od avtomobilskih dogodkov leta, paleta ekskluzivnih avtomobilov bo popolna (foto: Lamborghini)
Lamborghini

Med avtomobili, ki se bodo tam pojavili bo tudi pred nekaj leti predstavljen Bugattijev unikatni superšportnik, eden najdražjih avtomobilov na svetu.

Hrvaška je tudi v letošnjem letu, ko so meje za turiste po svetu normalno odprte, priljubljena destinacija za številne petične goste, ki na ta del zemlje pridejo na različne načine, najpogosteje z jahtami. No, tako kot lansko leto pa se bo peščica bogatih avtomobilskih navdušencev v začetku septembra na Hrvaško pripeljala z nekaterimi izmed najredkejših in najbolj ekskluzivnih avtomobilov na svetu.

Po uspešni prvi izvedbi v lanskem letu bodo Hrvaško med prvim in petim septembrom tudi letos obiskali člani kluba Supercar Owners Circle. Gre za klub, ki sta ga leta 2014 ustanovila brata brata Florian in Stefan Lemberger, Avstrijca, ki sta nato prvo srečanje organizirala istega leta v Švici.

V svoj klub sprejemata zgolj elito, pri čemer pa ni mišljen finančni status posameznika ali njegovo poreklo. Šteje namreč predvsem to, kateri avtomobil (oziroma avtomobile) ima oziroma kako redki so oziroma kakšna je njihova vrednost. Seveda pa je priporočljivo poznati katerega izmed obstoječih članov elitnega kluba. Njihovo število je sicer omejeno na 150.

Preberite še: Ekskluzivni superšportniki okupirali Slovensko cesto v Ljubljani. Kakšen je bil razlog?

Po številnih dogodkih po svetu se torej elitni avtomobilski klub vrača na Hrvaško, hkrati pa je že znanih tudi nekaj avtomobilov, ki se bodo udeležili dogodka. Med njimi bodo Lamborghini Aventador SVJ 63 (eden od 63 narejenih), McLaren Elva (eden od 149 narejenih), Lamborghini Countach LPI 800-4 (eden od 112 narejenih), Lambroghini Diablo VT in pa več primerkov Bugatti Chirona, Pagani Huayre in še bi lahko naštevali.

No, naziv najbolj prestižnega avtomobila na dogodku pa bo (poleg Rimac Nevere, ki se bo letos predstavila v serijski izvedbi) odšel v roke Bugattiju La Voiture Noire. Gre za poklon modelu Type 57 SC Atlantic Coupe, oziroma vozilu, narejenem posebej za Jeana Bugattija, ki je izginil pred več kot 80. leti. Avtomobil je bil ob izdelavi prodan za vrtoglavih 11 milijonov evrov, kdo naj bi bil lastnik pa ostaja skrivnost – čeprav se je dolgo časa govorilo, da naj bi bil to celo Christiano Ronaldo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol