V novem Avto magazinu: Golf 8, primerjali smo malčke ter Mondea in Passata

13. 11. 2014
Deli

V novem Avto magazinu vam razkrivamo prihajajoči Golf osme generacije, opravili smo primerjalni test pomembnejših malčkov na slovenskem trgu ter med prvimi na svetu vozili Kia Sorento ter primerjali Ford Mondeo in Volkswagen Passat. In ker je zima pred vrati, vam ponujamo še test zimskih gum!

Sedmi rod Golfa je na trgu šele dve leti, pa je že veliko govora o njegovem nasledniku. Najbrž zato, ker se je Volkswagen intenzivno lotil priprav na zamenjavo, čeprav bomo nanjo morali čakati še vsaj dve leti.

Ste že zamenjali gume? Če ne imate časa še dva dni, v pomoč pa vam naj bo tudi primerjalni test zimskih gum, ki ga objavljamo v novem Avto magazinu. So res vse gume, ki se pri nas prodajajo dovolj dobre da so tudi varne?

Tudi letos lahko bralci Avto magazina in obiskovalci naše spletne strani glasujete za enega od predlaganih kandidatov za Slovenski avto leta – tokrat jih je v izboru 13.

Precej pozornosti sta zbujala že na pariškem salonu, na Tannis Testu pa se je za ključe novega Forda Mondea in Volkswagna Passata bila prava bitka. Jasno, skorajda nikjer na svetu ni mogoče tako neposredno primerjati konkurentov, zato ne čudi, da smo prav vsi žiranti za evropski avto leta, vključno s svojimi sodelavci, želeli opraviti to primerjavo.

Za nami je napornih štirinajst dni, naše uredništvo je bolj kot ne samevalo. Ekskluzivno smo med prvimi novinarji na svetu preskusili novi Kia Sorento. Na korejskih cestah se je odrezal dobro, a pri Kii si želijo, da bi se tudi na evropskih. Vozili smo

Mlado Čehinjo smo vam že predstavili, a verjamemo, da marsikoga Škoda Fabia dovolj mika, da bo zapis o novinki prebral tudi tokrat. Njena konkurentka bo tudi povsem nova Mazda2, ki se ne bo postavljala z zgolj privlačno obliko, ampak so ji namenili tudi obilico varnostno-zabavnih asistenčnih sistemov. Vozili smo.

Pri Alfi sicer velike izbire modelov nimajo več, zato je tisto kar imajo zlata vredno. Tudi nova različica Giuliette. Vozili smo.

Audi zadnje generacije se zdi še dovolj svež, da spremembe sploh niso bile nujne. Vseeno ga je doletela kozmetična prenova, ki pa se je bolj kot ne ognila oblike. Ne pa motorjev in tehnologij. Predstavljamo.

Malce za šalo, malce zares smo sprejeli izziv, ki ni ravno pogost za Avto magazinovo uredništvo: preizkus koles. Pravzaprav električnih koles. Toda ne katerihkoli, ampak tistih, povezanih z avtomobilsko industrijo, saj smo se potili na BMW-ju in Smartu. Vozili smo.

Veliki test tokrat pripada velikemu Qashqaiju. Ups, tako si verjetno reče nekdo, ko avto vidi n acesti, v resnici pa gre za novi X-Trail. Test

Imate radi majhne? Ima vaša žena rada majhne? Pa se ne more odločiti, kateri je pravi zanjo? Lahko ji pomagamo mi, no ne z majhnim, temveč s kar velikim. Primerjalnim testom seveda. Je nam bolj všeč Aygo, i10, Twingo ali Up!? Primerjalni test.

Tudi petvratni Mini je, vsaj kot različica Cooper S, kljub večji uporabnosti zabaven. Malo kdo si ga bo v takšni različici kupil zaradi dodatnih vrat, saj je vendarle jasno, da Mini navdušuje z lego na cesti in motorjem. Tudi če ima pet vrat. Kratki test.

Jesen je vedno bogata z motociklističnimi novostmi, ki jih industrija prvič javno pokaže za prihajajočo sezono. Na EICMA 2014, največjem specializiranem salonu motociklov na svetu, je bilo vse v znamenju presežkov iskanja moči in svobodnega uživanja na dveh kolesih. Reportaža

Seveda pa nismo pozabili na novice in zanimivosti iz sveta motošporta, ki jih kot vedno najdete v rubriki Sto oktanov.

Novi Avto magazin 24/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 25/2014, izide 27. novembra 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol