V novem Avto magazinu: Čez leto dni novi Twingo.

20. 9. 2012
Deli
V novem Avto magazinu: Čez leto dni novi Twingo.

V tokratnem Avto magazinu vam razkrivamo Renaultove novosti in tiste, ki se bodo na ogled postavile na avtomobilskem salonu v Parizu.

Že nekaj časa se šušlja, da bosta pri izdelavi majhnega avtomobila moči združila Daimler in Renault. A do končnega izdelka, ki bo imel tudi malce slovenskega (novomeškega) pridiha, bo potrebno počakati vsaj še leto dni. No, avtomobila naj bi bila kar dva, ali če hočete štirje. Pri Daimlerju bosta to Smart Fortwo in Forfour, pri Renaultu pa novi majhen avtomobil na osnovi Smarta Fortwo in novi Twingo, ki naj bi bil po novem večji in imel pet vrat!

Precej strani tokratnega Avto magazina smo namenili prihajajočem pariškem avtomobilskem salonu. Novosti bo precej, kar nekaj smo jih razkrili še pred uradno otvoritvijo.

V španskem Toledu smo vozili španski Toledo. Ni skrivnost, da je Seat Toledo v tesni povezavi s češko Škodo, a je vseeno dovolj samosvoj in prepričljiv, da bo premamil marsikaterega kupca. Če ne zaradi drugega, pa zaradi cene, ki naj bi se sukalo okoli privlačnih 12.000 evrov.

Toyota praktično po vsem svetu kraljuje s svojimi številnimi hibridi, zadnji v vrsti novih oziroma prenovljenih je Prius Plug-in Hybrid, ki je po novem sposoben le na elektriko odpeljati tudi več kot 25 kilometrov.

Za ljubitelje večjih avtomobilov, smo preskusili novi Fordov Transit, ki se po novem glede na potniško ali tovorno različico imenuje Tourneo Custom ali Transit Custom.

Pri Chevroletu so končno predstavili model Malibu, s katerim je slovenski uvoznik čakal precej dolgo, a je razlog razumljiv - čakali so na dizelski motor.

Da korejski avtomobili že dolgo niso več nekonkurenčni, je jasno. Dvomljivce vabimo, da si preberejo test Hyundaija i30 Wagon in se prepričajo sami.

Še vedno pa so med nami vozniki (in voznice) ki prisegajo na majhne. In hitre! In Renaultov Twingo RS je hiter. Malček preseže 200 km/h končne hitrosti, z mesta od 0 do 100 km/h pa pospeši v manj kot 10 sekundah. Je hiter?

V tokratni številki Avto magazina vam že predstavljamo izbor za Najboljši avtomobil 2013. Temeljito razčlenjeni razredi, veliko kandidatov, težka odločitev? Začnite trenirati! Lahko se bogato obrestuje!

Na preostalih straneh Avto magazina pa lahko preberete test Quadre 350 D, tricikla, ki je vozen z izpitom B kategorije. Seveda pa nismo izpustili moto športa, torej drifta, gorskih in krožnih dirk in še marsičesa, kar se seveda najde v rubriki Sto oktanov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja