V novem Avto magazinu predstavljamo...

10. 10. 2007
Deli

Nova številka je posebej bogata s prvimi vtisi iz voženj novih avtomobilov. Berite, kako se vozi nova Mazda2, Chevroletov retro limuzinski kombi HHR, nabrušeni Fiat Grande Punto Abarth (če 114 kilovatov ni dovolj, je tu še izvedba Esseesse z 132 kilovati), Mercedes-Benzov vrhunec razreda C (C 63 AMG z 336 kilovati) in kako uporaben je novi kombi z 485 litri osnovnega prtljažnika.

Vozili smo tudi limuzinsko različico Opel Astre, ki jo bodo začeli prodajati novembra, in Mitsubishi Outlanderja z novima motorjema (2.4 bencinski in PSA-jev 2.2 DID).

Na testu smo imeli novega VW Golfa Varianta z 1, 9-litrskim TDI motorjem. Testirali smo tudi prenovljeno Kio Sorento 2.5 CRDi EX, prenovljenega Hyundai Coupeja 2.0 CVVT FX in Volkswagen Cross Tourana s prostorninsko šibkim, a s pomočjo prisilnega polnjenja nič kaj podhranjenim 1, 4-litrskim TSI-jem.

Retro test nas vrača v leto 1994 in za volan Renaultove Petke. Bili smo tudi na zadnjih dveh dirkah slovenskega drift pokala in z reportažo pospremili prvega prvaka Petra Cimermana.

Vozili smo se z Red Bullovo diskoteko na kolesih, predelanega TAM-a 110. Na motociklističnih straneh ne zamudite zadnjih novosti in testa Aprilie NA 850 Mana.

Čeprav nas je na reliju Postojnska jama - Trst namakal dež, smo pripravili obsežno reportažo, pišemo še o F1, WTCC-ju in reliju za SP Katalonija.

Kazalo 21. številke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja