V novem Avto magazinu predstavljamo...

16. 1. 2008
Deli

Glavni novici sta tokrat posvečeni nemški pločevini. Prva tema ljudskemu VW Golfu in njegovi šesti generaciji, ki bo na salonski parket zapeljala že letošnjo jesen. Šele naslednje leto pa bomo izvedeli, kako uradno izgleda novi štirivrati Porsche Panamera.

Pri Avto magazinu objavljamo kup fotografij in informacij na temo novega Porscheja in kukamo tudi v zgodovino. Štirivratni kupeji so že nosili Porschejevo značko, a noben ni bil prav uspešen. Čaka Panamero podobna usoda? Predstavljamo tudi že kup novosti iz Detroita, vključno z najlepšim VW Passatom vseh časov, CC-jem. Tu so še Subaru Forester, Audi R8 V12 TDI, prenovljena Mazda RX-8, Škoda Superb, Hyundai Genesis in novi Mercedes-Benz GLK, ki bo naprodaj v dveh različnih izvedbah.

Na velikem testu smo ugotovili, da je Lexus IS 250 Sport resnično nekaj posebnega, če ga primerjaš s konkurenco. V naših testnih rokah in nogah je bil tudi Mini Clubman Cooper S. Berite, koliko zabave odnesejo dodatni centimetri. Testirali smo še zverinsko močnega MB-ja ML 500, Nissan Qashqai 2.0 16V CVT, Toyoto Auris 2.2 D-4D, Volva XC70 3.2, Renaulta Scenic 1.9 dCi Avanturo, Fiata Bravo 1.4 16V, Forda S-Max 2.0i Titanium in BMW-ja 123d.

Vedno slabše razmere na naših cestah, ki se kažejo v vse večjem številu mrtvih, so tudi nam dale misliti. V tej številki objavljamo prvi pogled na krvave slovenske ceste. Berite, kje so problemi in kako bi se jih dalo rešiti.

Po vzoru akcije Najboljši avtomobili smo pripravili še akcijo Najboljši motocikli 2008. Vi odločite, kdo so zmagovalci! Med motocikli berite še o trojčku: Husaberg FE 450 E, Husqvarna TE 450 in KTM EXC-R 450.

Na športni straneh smo pokukali v ozadje odpadlega Dakarja in se lotili napovedi letošnje sezone v reli prvenstvih WRC in IRC. Bo Loeb spet pometal? Predstavljamo tudi nove dirkalnike F1.

Kazalo AM 2/2008

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol