V novem Avto magazinu predstavljamo ...

9. 2. 2011
Deli
Avto magazin 4/2011

Napovedujemo Citroen DS5, ki bo kot kaže nadaljeval serijo uspešnih Citroënov in pa Volkswagnov konceptni XL1 s porabo goriva manj kot liter na sto prevoženih kilometrov.

Sicer smo zapeljali kar nekaj zanimivih novitet iz avtomobilskega sveta: Peugeot 508 je prepričal s kvaliteto izdelave, sodobno tehnologijo in udobjem, štirikolesno gnani Škodi Yeti in Octavia pa z voznimi lastnostmi na slabši podlagi.

Podrobno predstavljamo rezultate glasovanja Best Cars. Kaj so povedali dobitniki nagrad, lahko v videu pogledate na spletni strani.

Testi? Vinko Kernc ugotavlja, na katerih področjih je napredek pri BMW-ju 530d Touring dobrodošel in na katerih nekoliko manj, na kratko pa smo zapeljali še Fiata 500C, zmerno športnega Renaulta Megana Grandtour dCi 130, dizelsko Subarujevo Imprezo 2.0D XV, varčno (4,8 l/100 km!) Dacio Sandero dCi 90 in luksuznega Citroena C5 Tourer, katerega cena se je ustavila pri skoraj 39.000 evrih.

Motoristi so tokrat preizkušali Husqvarno TE 449, ki je prva iz tovarne, odkar je italijansko znamko kupil nemški BMW. Kako se obnese nekdaj nemški motor v Husi? Preberite še osnove vožnje s trialom, motonovice in športne strani, na katerih smo napovedali slovensko avtomobilsko dirkaško sceno za 2011, se razpisali o zimskih X-Games in nesreči Roberta Kubice.

Četrta številka Avto magazina je naprodaj od 10. februarja 2011!

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja