Novi Avto magazin: prihaja Golf Plus, primerjamo Fiesto ST, 208 GTi, Clia R.S.

22. 8. 2013
Deli

Naslednji model Golfove družine za dopolnitev oziroma osvežitev ponudbe bo Golf Plus, ki bo predstavljen na septembrski frankfurtski avtomobilski razstavi in se bo po novem ponašal tudi z novim imenom. Kaj, kako in zakaj si že lahko preberete v novi številki Avto magazina.

Tokrat smo se na dirkališče Raceland podali s kar štirimi avtomobili! Tremi v konkurenci in enim izven. Trije mali športniki Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTi in Renault Clio R.S. so dokazali, da so nekaj posebnega, vseeno pa je na dirkališču nastala zanimiva situacija, ko je z najboljšim časom zmagal 'snemalni' avto Golf GTD! A kot rečeno, v konkurenci so bili tokrat majhni športniki, kako pa smo jih doživeli člani uredništva, si lahko preberete v novem Avto magazinu.

Frankfurtski avtomobilski salon bodo z veseljem pričakali tudi pri Oplu - na ogled bodo postavili študijo Monza, ki napoveduje nove čase. Če bodo res takšni, potem se zdi, da je pred Oplom svetla prihodnost!

Poletje je čas dopustov. In čas, ko se vsako leto v uredništvu odvija loterija - kdor je na dopustu, ne sodeluje, kdor je v službi, dobi vse. Mislimo predvsem mednarodne predstavitve avtomobilov in letos je imel Aljoša dvojno srečo - po Porscheju 911 GT3, je zadel tudi nagrado v obliki prenovljene Porschejeve Panamere. Vozili smo.

Motoristična prihodnost je malce bolj nejasna kot avtomobilistična – vsaj kar zadeva alternativni pogon. Bo motorna kolesa prihodnosti poganjala elektrika ali kaj drugega? Tako se sprašujemo v zanimivi temi, ki razkriva precej nejasnosti, ki še vedno vladajo v svetu motociklov.

Med kratkimi testi tokrat v glavnih vlogah nastopajo Mercedes-Benz razred B, Hyundai Santa Fe, Mitsubishi ASX, Volvo V40 Cross Country, Oplova Meriva s pogonom na plin, pa seksi Peugeot RCZ in Ford Fiesta 1.0 EcoBoost, s katero se je končalo druženje na podaljšanem testu.

Med moto testi tokrat ni pravega motocikla! Prvi je Can-amov Spyder, drugi pa Suzukijev Burgman. Prvi je nekakšen tricikel, drugi pa seveda maksi skuter, ki jih motoristi še vedno ne priznavajo. Zakaj, vedo samo oni, a zdi se, da se po takšnih in drugačnih skuterjih vseeno ozira vse več motoristov.

Seveda pa smo tudi tokrat za vas pripravili številne novice iz sveta motošporta, poročila z gorske dirke v Lučinah, ki je sive lase povzročala tako dirkačem kot organizatorju, dotaknili pa smo se tudi napovedanih prestopov v MotoGP.

Avto magazin 19/2013 izide 5. septembra 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"