V novem Avto magazinu: razkrivamo novi Audi A4!

27. 12. 2012
Deli
V novem Avto magazinu: razkrivamo novi Audi A4!

Sicer bo na novinca potrebno počakati še malce več kot leto dni, a 'dela' že potekajo.

V prvi vrsti Audi želi zadovoljiti kupci, a hkrati vseeno premagati tudi BMW, bavarskega tekmeca, ki je svojega aduta, Trojko na trg poslal že pred slabim letom.

Preostali član velike nemške trojke, Mercedes-Benz pa je ravno te dni razkril prenovljeni razred E. Na slikah se zdi oblikovno zelo všečen, kakšen bo v resnici, bo jasno že januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu.

Ne zgodi se velikokrat, da imamo možnost preskusiti WRC dirkalnik, sploh ne v začetni, še skoraj razvojni fazi. A Tomaž Porekar je že 'okusil' novi Hyundai i20 WRC. Atraktivno!

Čeprav morda letni časi niso najbolj primerni, ali pa ravno zaradi tega, vam ponujamo v prebiranje vtise z vožnje novega Mercedesa SL. Saj veste - blišč, konji in veter v laseh!

Za tiste bolj realne in predvsem gospodarne, smo vzporedno preskusili dve japonski novosti - Hondo CR-V in Mitsubishi Outlander. Vozili smo.

Velika testa sta tokrat pripadla novemu češkemu favoritu - Škodi Rapid ter francoski limuzini Peugeot 301. Prvi se postavlja z všečno obliko, obilo prostora in preskušenimi motorji, drugi s francoskim šarmom in ugodno ceno. Je potrebnega še kaj? Test.

Vse več avtomobilskih znamk išče ambasadorje v znanih osebnostih in športnikih. A zakaj ne, ko pa verjetno ime Sebastian Vettel ne potrebuje dodatnega komentarja... In če ob tem zapišemo še Renault Megane R.S. in 265 'konjev', smo zapisali prav vse! Se strinjate? Kratki test.

Če v imenu avtomobila piše tudi 2.0 Biturbo verjetno vsi pomislimo na pravi športni avtomobil. A verjemite, obstajajo tudi družinski, tako kot Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi Biturbo. Kratki test.

Zgodaj poleti je BMW predstavil svojo novo limuzino. Ali kupeja? Hm, četvero vrat? Ok, limuzinski kupe? Karkoli že, BMW serije 6 Gran Coupe. Luksuzno. Na kratko.

Tokrat v novem Avto magazinu ni testa motocikla. Vas zanima zakaj? Zato, ker se je naš Matevž Hribar potepal po Novi Zelandiji in Avstraliji ter pripravil zanimivo reportažo! Tudi o motociklih...

Vendar pa strokovnega branja ne manjka! Primož Jurman se je podal v tovarno izpušnih sistemov, s katerimi so letos zmagovali Lorenzo, Marquez, Caoroll in še mnogi drugo. Kam? Seveda, k Akrapoviču.

V rubriki Sto oktanov pa med drugim pišemo tudi o bližajočem reliju Dakar, kjer bo znova nastopal tudi Miran Stanovnik. Seveda pa ne manjka tudi preostalih novic iz sveta avto-moto športa.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol