V novem Avto magazinu: Ženeva, Peugeot 208 in Tomos Classic

21. 3. 2012
Deli
V novem Avto magazinu: Ženeva, Peugeot 208 in Tomos Classic

Tokratni Avto magazin je obarvan z novostmi: nekatere smo le občudovali v Ženeve, druge pa že vozili. O čem boste brali v prvi pomladni reviji z letnico 2012?

Reportaže z ženevskega avtomobilskega salona smo se tokrat lotili nekoliko drugače. Avtomobile smo razvrstili v razrede: mini avtomobili, mali avtomobili, spodnji srednji razred, kombiji in limuzinski kombiji, terenska vozila ter športni in luksuzni avtomobili. Novosti je toliko, da so prototipi in hostese morali na internet. Objavili smo tudi intervjuja z Robertom Lešnikom (zdaj je šef dizajna pri Mercedes-Benzu!) in Fredericom Banzetom, šefom znamke Citroen, ki po novem (kot del skupine PSA) sodeluje z General Motorsom.

Le nekaj dni po predstavitvi v Ženevi pa je Tomaž Porekar že zapeljal novega Peugeota 208. V Sloveniji ga pričakujte v mesecu maju. Vozili smo tudi dva brezstrešnika; Mercedes-Benza SL in Porschejevega Boxterja.

Vas zanimajo gume? Pišemo o Continentalovih ContiPremiumContact 5 in Michelinovih Pilot Alpin in Latitude Alpin.

Veliki test je tokrat le eden: Audi A4 Avant 2.0 TDI s 130 kilovati, poleg tega pa pišemo še o Subaruju XV 2.0i AWD (na kratko) in Fordu C-Max 1.6 EcoBoost Titanium (podaljšani test).

Zdaj pa še nekaj za motoriste in mopediste: Tomos je 'avtomatika' začinil s kromom in ga odel v kremno zeleno barvo. Rodil se je Classic, retro moped z znanim dvostopenjskim samodejnim menjalnikom, ki je opremljen s črpalko za samodejno mešanje olja in bencina. Preizkusili smo ga prvi v Sloveniji, prvi izmed novinarjev pa smo po naših cestah zapeljali tudi Hondo Crosstourer s štirivaljnim V agregatom.

Pa še moto novice, formula 1, domača in svetovna scena v reliju in že smo pri koncu. Naj vam tekne!

Avto magazin 07/2012 izide 22. marca 2012. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

 

 

Napovedujemo novega Mercedes-Benza GL, ki naj bi v prodajne salone pripeljal že proti koncu letošnjega leta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"