V Sloveniji nova medicinska aplikacija Moja diagnoza

Naložite si novo medicinsko aplikacijo Moja diagnoza, ki je v celoti v slovenščini in ki združuje celotno vsebino enciklopedije Družinskega medicinskega priročnika, nudi pa tudi možnost hitre samodiagnoze.

29. 3. 2018
Obiščite spletno stran www.moja-diagnoza.si in se registrirajte.
Uporabniki Androida si lahko aplikacijo naložite tukaj.

Prvi digitalni medicinski priročnik

Na spletu je poplava nepreglednih, nerelevantnih, napačnih in škodljivih informacij, zato je nova mobilna aplikacija Moja diagnoza dobrodošel in svež ter inovativen, moderen in informativen produkt.

Vsebina aplikacije je v celoti prevzeta po enciklopediji Družinski medicinski priročnik, ki ga je v slovenskem jeziku izdala Mladinska knjiga. Vsebina je bila pregledana in potrjena tudi s strani slovenskih medicinskih strokovnjakov, zato ji uporabniki lahko zaupajo. Vsebina je strokovna, sistematično predstavljena in skladna s sodobnimi medicinskimi praksami.

Aplikacije je na voljo v Google Play Store in na www.moja-diagnoza.si

Funcionalnosti aplikacije Moja diagnoza

Samodiagnoza po korakih

Samodiagnoza uporabnika vodi od vprašanja do vprašanja in mu na podlagi odgovorov ponudi diagnozo, morebitna opozorila in nasvete za samopomoč. Enostavna za uporabo in uporabniku prijazna funkcionalnost omogoča izdelavo samodiagnoze na podlagi 48 najpogostejših simptomov.

Medicinski priročnik

V eni sami aplikaciji je združena celotna vsebina Družinskega medicinskega priročnika, ki nudi predstavitev in razlago več kot 750 zdravstvenih težav in njihovih vzrokov. Velik poudarek je tudi na preventivi in smernicah za bolj zdravo življenje. Vsebina je predstavljena enostavno in uporabniku prijazno.

Možnost posveta z zdravnikom

V primeru dodatnih vprašanj je omogočen posvet z ekipo zunanjih zdravstvenih strokovnjakov, ki na posredovano vprašanje odgovorijo v roku treh delovnih dni. Storitev zagotavlja Zdravstveni Zavod Zdravje.

S skupnimi močmi

Mobilna aplikacija Moja diagnoza je delo podjetja Mea diagnosis v sodelovanju z založbo Adria Media Ljubljana, mobilnim operaterjem A1 in zavarovalnico Generali.

Tomaž Drozg, direktor Mea diagnosis in prvi mož založniške hiše Adria Media Ljubljana, poudarja: "Kljub temu, da je v aplikaciji na voljo le strokovno preverjena vsebina, je uporaba aplikacije namenjena zgolj informiranju in ne nadomešča obiska pri zdravniku ali klica na urgentno številko 112."

Prim. mag. Dorijan Marušič, specialist internist, svetovalec v podjetju Mea diagnosis, in nekdanji zdravstveni minister, poudarja: "Z aplikacijo Moja diagnoza bo opolnomočen in informiran državljan postal partner zdravniku pri razreševanju njegovih problemov, omogočil optimalnejšo obravnavo in povečal skrb za lastno zdravje in zdravje svojih najbližjih."

"Aplikacija uporabnika vodi skozi vrsto vprašanj o simptomih v vrstnem redu, ki nakazuje možne vzroke in najustreznejše ukrepe. Pove vam, ali lahko varno zdravite simptome ali potrebujete zdravniško pomoč. Prav tako je zapisano, kako nujna je ta pomoč, če je potrebna. Če simptom v določenih okoliščinah kaže na nujen primer, je to v aplikaciji poudarjeno," pa dodaja še mag. Boris Krajačič, dr. med. spec.internist, kardiolog, svetovalec v podjetju Mea diagnosis.

Dr. Boris Krajačič, Tomaž Drozg in dr. Dorjan Marušič.

Prvih 14 dni popolnoma brezplačno

Uporaba aplikacije je prvih 14 dni brezplačna, nato pa omogoča mesečno ali letno naročnino za le 1,99 EUR/mesec ali 9,99 EUR/leto, ki jo je moč poravnati s kreditnimi karticami prek storitve Braintree ali prek Apple stora. Storitev posveta z zdravnikom izvaja zunanji izvajalec, Zdravstveni zavod Zdravje, cena za posamezni posvet pa je 29,99 EUR.

Aplikacija Moja Diagnoza je na voljo za Android, na spletu pa na www.moja-diagnoza.si. Kmalu bo na voljo tudi različica za iOS.

V spodnjem videu si lahko na kratko ogledate delovanje aplikacije.