V Slovenijo se je pripeljala prenovljena Škoda Octavia

15. 3. 2017
Deli

Avtomobil, ki je med slovenskimi kupci postal sinonim za prostornost in uporabnost prihaja na naš trg v prenovljeni obliki.

Octaviji so namenili nekoliko bolj izrazito obliko, še najlažje pa jo boste prepoznali po dveh ločenih žerometih, ki svoj podpis dajeta v LED tehnologiji. Potniška kabina je po novem osvetljena z ambientalno svetlobo, za posredovanje zabavno-informativih vsebin pa sedaj skrbi 9,2-palčni, na dotik občutljiv zaslon. V novi Octaviji je možno dostopati tudi do spleta preko točke WLAN, prav tako pa sta na voljo vmesnika Infotainment Online in CarConect, ki skrbita za dostavo podatkov o vozilu na daljavo. Dodali so tudi nekaj svežih asistenčnih sistemov, kupci Octavij se bodo še najbolj razveselili asistenta za pomoč pri vožnji prikolice.


Na voljo bodo štirje dizelski ter štirje benciski motorji  z razponom moči od 63 kW do 135 kW. Dvosklopčni DSG menjalnik je na voljo za skoraj vse motorje, za najzmogljivejše pa nudijo tudi štirikolesni pogon. Cene se glede na predhodnika ne bodo kaj dosti spremenile, kar pomeni, da bo vstopni model na voljo za 14.499 evrov, najdražji pa za 32.769 evrov. Pri zastopniku so ponudili tudi deželni paket opreme Family, ki nudi nekaj več opreme. Če izbrskamo najbolj priljubljen model: Škoda Octavia Combi 2.0 TDI (110 kW) Family po ceniku stane 22.401 evro.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"