V tej državi za red na cestah skrbijo strokovni in samozavestni policisti

24. 10. 2023 | Matjaž Gregorič
Deli
V tej državi za red na cestah skrbijo strokovni in samozavestni policisti (foto: POLICIE CZ)
POLICIE CZ

Češka prometna policija je na prestižnem državnem tekmovanju preizkusila svoje sposobnosti in spretnosti.

Skupno trideset prometnih policistov se je udeležilo češkega državnega tekmovanja s teoretičnim in praktičnim delom. Teoretični del tekmovanja je obsegal dva sklopa preizkusov, ko so morali udeleženci dokazati strokovno poznavanje prometnih oziroma zakonskih predpisov in internih aktov upravljanja s področja prometa. Reševanje testov je bilo časovno omejeno, kar je zahtevalo hitro in natančno razmišljanje.

Praktični del tekmovanja je bil razdeljen na dva dela. V prvem so prometne policiste ocenjevali za spretnost urejanja prometa v prometnem križišču. Merila so vključevala natančnost in jasnost navodil, upoštevanje prometno varnostne situacije in strokovnost v  vsaki fazi situacije. V drugem delu so morali policisti pokazati svoje vozniške spretnosti in sposobnosti, ki so vključevale izzive hitre in natančne vožnje.

Jiří Zlý, direktor direktorata službe prometne policije Policijskega predsedstva Češke republike je  pohvalil policiste: „Vsedržavno tekmovanje prometnih policistov 2023 je pokazalo, da ima češka prometna policija ekipo strokovnjakov, ki niso le močni v teoretičnem znanju, ampak tudi samozavestni in sposobni odzvati se na različne situacije v praktičnih dejavnostih. Ta dogodek poudarja pomen dela prometnih policistov za varnost v cestnem prometu na Češkem.«

Preberite še: Parada BMW-jevih limuzin

BONUS VIDEO: Najpogostejše prevare, največje napake ter kako in zakaj se avtomobile bolj splača uvoziti iz tujine?

 

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol