Varčni prijemi za Mercedes-Benz razred B

29. 3. 2008
Deli

Mercedes-Benz predstavlja prenovljeni razred B, ki je po C-ju drugi razred, v katerega so v Stuttgartu vgradili elemente programa BlueEfficiency.

Stuttgartska zvezda tako lovi VW-jevo floto Bluemotion in BMW-jevo EfficientDynamics. Novi razred B boste spoznali po novem prednjem odbijaču in novi maski, s strani se od aktualnega razlikuje po novih stranskih ogledalcih in platiščih, na zadku pa so nove luči in predelan odbijač. Notranjost je osvežena z novimi sedežnimi tkaninami in vstavki iz aluminija.

Po novem ima B v barvo karoserije pobarvana ohišja stranskih ogledalc in vratne kljuke, v standardni opremi naj bi bil ESP s pomočjo pri speljevanju v klanec. Pri B-jih 150 in 170 si bodo kupci lahko omislili tudi funkcijo ECO start/stop (poznamo jo že iz Smarta; za njeno vključitev je treba v križišču, ko stojimo, prestaviti v nevtralno prestavo in stopiti na stopalko zavore), na seznamu dodatne opreme pa bodo še aktivni parkirni pomočnik, avdiosistem s prostorskim zvokom, nov sistem infotainment, Comand Aps z glasovnim upravljanjem in vmesnik za povezavo z zunanjimi avdioviri. Motorje, ki so varčnejši in izpustijo v ozračje manj škodljivih snovi, si oglejte v tabeli.

B-jevo parkiranje

Na seznamu doplačil pri prenovljenem B-ju bo tudi parkirni pomočnik, ki se s krmilnim mehanizmom in tipali parkira skoraj sam, le stopalko za plin moramo pritiskati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord