Več športnega duha, varnosti in udobja za svežega Volkswagen Tiguana, tudi v Sloveniji

Volkswagnov Tiguan, najuspešnejši SUV v Evropi in eden najbolje prodajanih športnih terencev na svetu je v najnovejši izvedbi pripravljen na izzive našega časa. Postal je elektrificiran, digitaliziran in povezan.

Več športnega duha, varnosti in udobja za svežega Volkswagen Tiguana, tudi v Sloveniji (foto: Volkswagen) Volkswagen
10. 11. 2020 | Promocijsko sporočilo

Na vseh bistvenih tehnoloških področjih je bil pri novem modelu narejen preskok: Volkswagen je Tiguana elektrificiral z novim, najsodobnejšim priključno­hibridnim pogonom. Prav tako bo SUV zdaj prvič na voljo v samostojni izvedbi Tiguan R. Strokovnjaki za visoko zmoglji­vosti pri podjetju Volkswagen R so za ta izjemno dinamični avto razvili nov štirikolesni pogon z razdelilnikom navora, ki s prilagodljivo porazdelitvijo moči med zadnjima kolesoma omogoča povsem novo vozno dinamiko športnega terenca.

To še ni vse. Volkswagnovi turbodizelski motorji se z novo tehnologijo 'twindosing' uvrščajo med najčistejše motorje z notranjim zgorevanjem na svetu. Ob nizki porabi goriva boste z enim polnjenjem prišli še dlje. Pri tem, oste lahko uživali v udobju na še višji ravni. Z novim sistemom Travel Assist zdaj do hitrosti 210 km/h vozite ob pomoči asistenčnih sistemov kar na dolgih poteh poleg varnosti prinaša manj utrujenosti za volanom, ki je mimogrede tudi povsem nov z upravljanjem na dotik.

Na velikih barvnih zaslonih pred voznikom in na sredinski konzoli boste lahko nastavljali avto po vaši želji in uživali v infotainment sistemih najnovejše generacije s povsem novim naborom spletnih storitev in funkcij. Novost v ponudbi je tudi opcijski 480-wattni avdiosistem proizvajalca Harman Kardon za popolni užitek v vožnji medtem ko vas obdaja najljubša glasba.

Od zunaj lahko novega Tiguana med drugim prepoznate po spremenjeni obliki sprednjega dela z novo mrežo hladilnika, ki zaznamuje Volkswagnove SUV-je in nakazuje sorodstvo z modeli, kot je večji Touareg. Novi inteligentni LED žarometi pa še bolje razsvetljujejo temo in dodajo prestižni izgled avtomobilu.

Novi Tiguan je, tako kot že njegovi predhodniki, zelo vsestranski. Pristen SUV z visoko priklopno obremenitvijo in Volkswagen, ki je dorasel vsem situacijam, ki jih prinaša avtomobilsko življenje.

Več na www.volkswagen.si