Video: Atmosferci tokrat 'na juriš' kar s tanki!

3. 11. 2019 | Jure Šujica
Deli
Video: Atmosferci tokrat 'na juriš' kar s tanki! (foto: Atmosferci)
Atmosferci

Po odmevni dirki s starodobniki so se tokrat v dirki v pospeševanju pomerili kar s trojico legendarnih vojaških tankov.

Trojica slovenskih novinarjev Saša Kapetanovič, Jure Gregorčič in Ciril Komotar in združeni pod imenom Atmosferci so se pred časom na spletu predstavili v odmevni dirki, v kateri so se pomerili z legendarnimi avtomobili iz časov prejšnjega sistema: fičkom, hroščem, yugom, bolhco, katrco, stoenko in nenazadnje tudi z Lado Nivo. Odlično sprejetemu videu pa je sledila nova, morda še bolj zanimiva dirka, ki tokrat ni potekala na slovenjgraškem letališču, pač pa kar na poligonu Muzeja vojaške zgodovine v Pivki.

Jasno, le kje drugje bi lahko našli kar tri vojaške tanke skupaj? Sploh pa tako stare. Jure Gregorčič je namreč sedel v kupolo legendarnega goseničarja iz druge svetovne vojne, sovjetskega T-34, Saša Kapetanovič je zavzel poveljniško mesto njegovega večjega brata T-55 (mimogrede, prvi primerki le-tega so nastali leta 1946, v uporabi pa je ostal vse do današnjih dni), Cirilu Komotarju pa je tako preostal ameriški M36 Jackson. Dobra izbira? Poglej si v videu:

Mimogrede, omenjena trojica bo že v torek sodelovala na blogerski konferenci v Ljubljani, kjer bo razglašen tudi zmagovalec zanimivega izziva, ki se bo 10 dni lahko naokrog vozil z novim Renault Kadjarjem. Več o konferenci in o izzivu, na katerega se še vedno lahko prijavite, pa na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"