Video: Dirkanje je nevarno tudi za gledalce

11. 10. 2013
Deli
Video: Dirkanje je nevarno tudi za gledalce

Ničkolikokrat organizatorji opozarjajo neprevidne in neučakane gledalce, da se ob progah, predvsem v reliju, ne približujejo nevarnim odsekom.

Dario Franchitti je na dirki serije Indy v Houstonu doživel hudi nesrečo.  Nesreča se je zgodila v zadnjem krogu, izmed treh udeleženih dirkalnikov pa jo je najhuje skupil ravno Dario, katerega dirkalnik se je dvignil in trčil v zaščitno ograjo.

Trčenje je bilo silovito, Daria pa so z zlomljenim gležnjem in zlomljenimi vretenci nemudoma odpeljali v bolnišnico (kejr je ob njem že žena, slavna igralka Ashley Judd). A s tem liste poškodovanih še ni bilo konec, saj je bilo ob trčenju poškodovanih tudi 13 gledalcev (le dva so morlai odpeljati v bolnišnico, nobeden od njiju pa ni huje poškodvan) in eden od funkcionarjev ob progi. Na prvem priloženem videu si lahko ogledate, kako so nesrečo doživeli gledalci, ki so sicer sedeli in stali tam kjer je bilo zaukazano.

Zato še enkrat več opozarjamo, da si med ogledom avto-moto dirk vedno poiščete varno mesto za ogled, saj nesreča več kot očitno nikoli ne počiva! 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"