Video: Novi Bentley Continental GT

4. 10. 2010
Deli

Bentley je pokazal (pre)nov(ljen)ega Continentala GT. Kupe je dobil povsem novo obliko, ki se na prvi pogled ne loči bistveno od prejšnje, a drugi pogled odkrije popolnoma nove odbijače, luči ter bočno linijo, kar je zlasti očitno na zadku.

Oblikovanje delov nad zadnjima kolesoma je posledica novega postopka oblikovanja aluminija pri 500 stopinjah Celzija z zračnim tlakom. V dolžino in višino je enak, takšna je tudi medosna razdalja, nova pa je širina, ki je širša zaradi spredaj in zadaj povečanih kolotekov (41 in 48 mm). Lepotec z Otoka bo dobil nov 4, 0-litrski osemvaljnik z neposrednim vbrizgom bencina in s prisilnim polnjenjem.

Continentala GT je na predstavitev sicer pripeljal 12-valjni biturbo s 423 kilovati, 700 Nm, 4, 6-sekundnim pospeškom in največjo hitrostjo 318 km/h. Poleg tega, da je za 15 'konjev' močnejši, ima novi Continental GT še 65 kilogramov manj. Šeststopenjski samodejni menjalnik pretika za pol hitreje, ESP je drugače nastavljen, prenos noči je v razmerju 40 : 60 v korist zadku. Notranjost svežega Contija GT je dobila modernejši sistem infotainment in navigacijo, 30 GB velik disk ter zaslon, občutljiv za dotik. Sedeži so na novo zasnovani, za doplačilo tudi masirajo in hladijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol