Video: Prihaja Focus RS

22. 1. 2015
Deli
Video: Prihaja Focus RS

3. februarja bodo pri Fordu prvič predstavili novi športni Focus RS.

Seveda bomo na predstavitvi tudi pri Avto magazinu, a takrat si ga bomo le natančno ogledali in izvedeli tehnične podrobnosti - na prvi preizkus pa bo treba še malo počakati.

Video, ki so ga pri Fordu pripravili kot najavo predstavitve, pa morda namiguje na precej več kot le obliko Focusa RS - v njem ne manjka atraktivnih bočnih drsenj, ki morda potrjujejo govorice, da bo Focus RS vendarle štirikolesno gnan. Da bi lahko (oziroma, da je to precej verjetno) Focus RS imel štirikolesni pogon, potrjujejo tudi informacije o moči njegovega (verjetno 2,3-litrskega štirivaljnega, znanega že iz novega Mustanga) motorja. Ta naj bi imel nekje med 350 in 400 'konji', kar je precej več kot pri le spredaj gnani konkurenci in bolj vštric s štirikolesno gnanimi družinskimi športniki, kot so Golf R, Audi RS3 ali Mercedes A 45 AMG.

Če štirikolesnega pogona vendarle ne bo, lahko pričakujemo moč med 330 in 350 'konji' , podobno zasnovo prednjih obes (Revoknuckle) kot pri prejšnjem Focusu RS ter elektronsko nadzorovano zaporo diferenciala.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"