Video: Primerjalni test 11 malih avtomobilov

1. 12. 2010
Deli

Chevrolet Aveo, Citroën C3, Ford Fiesta, Hyundai i20, Mazda2, Opel Corsa, Peugeot 207, Renault Clio, Škoda Fabia, Toyota Yaris in Volkswagen Polo. Kateri je (trenutno) najboljši?

Pri Avto magazinu smo zbrali pestro paleto avtomobilov, ki se uvrščajo v razred v Sloveniji najbolj prodajanih avtomobilov. Izbrali smo jih s petimi vrati, zaradi večje (družinske) uporabnosti, in jih opremili z bencinskimi motorji, kjer smo si žaželeli moč čim bližje okroglim stotim 'konjem' - to je namreč motorizacija, ki jo izbere večina kupcev (razen tistih, ki izbirajo najcenejše in najbolj oskubljene različice). Ta avtomobilski razred je namreč precej odrasel in zrasel, tudi na tehtnici.

Podobni ali različni? Oboje. Po videzu jih ni težko ločiti oziroma prepoznati, nekatere malo laže in druge malo teže, to pa velja tako za zunanjost kot za notranjost. Toda ko gre za male tehnikalije, so si v marsičem močno podobni. Ponekod celo tako močno, da smo morali pri vrednotenju uporabiti krepko povečevalno steklo, da so razlike postale vidne.

A so ponekod tudi precej različni: brez najmanjšega dvoma se je znova izkazalo, zakaj so cene zanje tako različne.

Na 16 straneh v reviji

Na spletni strani objavljamo video, ki smo ga posneli med naših večdnevnim testiranjem, vse naše zapiske in končne ocene in cene (tudi s popusti in financiranjem) pa si lahko preberete v novem Avto magazinu AM 25/2010, ki izide 2. decembra.

Foto: Aleš Pavletič

Kamera: Rok Mele, Marijo Zlatić

Montaža: Rok Mele

21102010_AM_primerjalni_11_avtomobilov