Video: tako po novem poteka proizvodnja novih avtomobilov pri Ferrariju

5. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Situacija, povezana s koronavirusom, se v Sloveniji počasi umirja, saj končno prihajajo dnevi, ko ni več novih obolelih. In čeprav tega recimo v Italiji še niso dosegli, se življenje tudi tam počasi vrača v ustaljene tire. K sreči to velja tudi za (avtomobilsko) industrijo; med prvimi, ki so včeraj obudili proizvodnjo avtomobilov, je tudi proizvajalec športnih avtomobilov Ferrari, ki je včeraj zagnal obe svoji tovarni v Maranellu in Modeni.

Čeprav je bila proizvodnja v sklopu programa 'Back on Track' zagnana v obeh tovarnah, pa zaenkrat procesi še ne potekajo s polno paro. To naj bi se predvidoma zgodilo v petek, ko bodo v proizvodnih linijah uvedeni vsi ukrepi, ki jih je italijanska vlada predpisala za zaščito delavcev in njihovega zdravja. Ti med drugim zajemajo nova pravila, vezana na souporabo skupnih prostorov, in prostovoljna testiranja na bolezen, zaradi katerih je vodstvo podjetja v preteklem tednu organiziralo izobraževanja za svoje zaposlene. Kako poteka proizvodnja po spremenjenem programu, si sicer lahko ogledate v spodnjem videu.

Ob ponovnemu zagonu proizvodnje pa je Ferrari že razkril, da jim letos ne bo uspelo izpolniti zastavljenih ciljev, vsaj kar zadeva zaslužek ob koncu leta. Medtem ko je podjetje lani zaslužilo 400 milijonov evrov, bo letos ta številka namreč vsaj za polovico manjša. Razlogov za to pa ne gre iskati le v zmanjšanju proizvodnje, temveč tudi v izpadu dirk Formule 1, najpomembnejšega razreda v svetu motošporta za Ferrari, saj še vedno ni jasno, kdaj se bo sezona sploh začela.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja