Video: Porsche 918 Spyder

9. 8. 2012 | Vir: Automedia
Deli

Za novega Porscheja 918 Spyderja prihaja čas resnice. Pred njim so namreč obvezna testiranja, ki jih bodo seveda opravili na najzahtevnejšem dirkališču, 20,8 kilometra dolgem Nürburgringu.

Ob tem so si Porschejevi strokovnjaki zadali tudi čas, ki ga 'morajo' doseči. Krog želijo prevoziti v manj kot sedmih minutah in 22 sekundah. Naj spomnimo, 918 Spyder združuje bencinski motor z veliko zmogljivostjo z dvema elektromotorjema. Skupna moč znaša 770 'konj', ob tem pa je zagotovo najbolj impresivna, sicer obljubljena, tovarniška poraba bencina, ki naj ne bi presegala treh litrov za sto prevoženih kilometrov, izpust CO2 pa naj bi bil vsega 70 g/km.

Za nova testiranja pa so Porscheja 918 Spyderja obarvali v prav posebne barve, in sicer Martini Racing, ki so krasile Porschejeve dirkalnike v 70. letih. Da bo vse po črki zakona, so ponovno sklenili partnerstvo z znamko Martini, ki jo sicer zastopa podjetje Bacardi & Company of Switzerland.

Prilagamo tudi video, ki sicer še ni iz Nürburgringa, a vseeno je vreden ogleda! Sicer pa si več o Porscheju 918 Spyder preberete tudi v novi števili Avto magazina.

Vir: tovarna in Automedia

Porsche 918 Spyder