Volkswagen je v Sao Paulu predstavil imenitni poltovornjak Tarok

7. 11. 2018
Deli

Volkswagen je na mednarodnem avtomobilskem salonu v brazilskem Sao Paulu predstavil študijo novega poltovornjaka, ki se imenuje Tarok, v njem pa je združil praktično uporabnost poltovornjaka in izražanje določenega življenjskega sloga.

Petmetrski poltovornjak s štirikolesnim pogonom in streho targa ter praktično odprtino za podaljšanje tovornega kesona z zlaganjem zadnje klopi, ki omogoča prevoz daljših predmetov, kakršne so jadralne deske, tudi s svojo obliko in dodatki izraža pripadnost življenjskemu slogu sodobnih pustolovcev.

Tarok se je s kabino precej približal Volkswagnovemu sodobnemu pristopu k urejanju notranjosti. Z njo se je oddaljil od Amaroka in približal novejšim modelom znamke. Na armaturni plošči izstopa predvsem plošča v barvi karoserije, ki obdaja najpomembnejše prikazovalnike in se razteza čez vso širino, podatki pa se lahko prikazujejo tudi prek digitalnega kokpita.

Za pogon skrbi 1,4-litrski turbobencinski motor TSI, ki razvija moč 150 'konjev' in lahko deluje tudi na čisti etanol E100 ali mešanico etanola in bencina E22, ki je v Braziliji precej običajna. Motor sicer deluje v kombinaciji s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Takšne lastnosti bodo bolj ali manj veljale tudi za serijskega Taroka, ki ga bo Volkswagen najprej prodajal v Braziliji, pozneje pa tudi v drugih državah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja