Volkswagen gradi tovarno za platformo MEB

23. 10. 2018
Deli

Volkswagnova kitajska podružnica SAIC Volkswagen v Antingu pri Šanghaju gradi tovarno, iz katere bodo po letu 2020 začeli prihajati avtomobili, ki bodo zasnovani na električni platformi MEB.

Nova tovarna, ki bo urejena povsem v skladu z merili Industry 4.0, se bo pohvalila z visoko stopnjo avtomatizacije in učinkovitosti.  V njej bo 'delalo' več kot 1.400 robotov, ki bodo usklajeni z merili Industry 4.0, v proizvodnji pa bo uporabljenih tudi več drugih sodobnih tehnologij v območju umetne inteligence, obogatene resničnosti in virtualne resničnosti, za prijaznost okolju pa bo poskrbljeno s 27 tehnologijami, ki se bodo osredotočale na ohranjanje čiste vode, varčevanje z energijo in zmanjševanje izpustov ogljikovega dioksida.

Tovarna bo predvidoma začela obratovati leta 2020, ko bo iz nje na leto prihajalo okoli 300.000 avtomobilov, ki bodo pretežno namenjeni kitajskemu trgu, prav tako pa tudi različni baterijski sistemi. Avtomobili bodo zasnovani na modularni platformi za električne avtomobile MEB, med prvimi pa bo električni križanec.