Volkswagen: ne gremo se cenovne vojne s Teslo

Nemški proizvajalec avtomobilov želi postati vodilni pri električnih vozilih z dobičkonosno rastjo in ne z zniževanjem cen.

Skupina Volkswagen ne namerava ponuditi popustov za svoja električna vozila kot odgovor na znižanje cen pri Tesli, je povedal izvršni direktor Oliver Blume. "Imamo jasno cenovno strategijo in se osredotočamo na zanesljivost. Zaupamo v moč svojih izdelkov in blagovnih znamk," je dejal.

v ZDA je Ford sledil Teslinemu znižanju cen z znižanjem cene križanca Mustang Mach-E za 600 do 5900 dolarjev, odvisno od opreme.

Poleg VW tudi Renault ne namerava znižati cen svojih električnih vozil kot odgovor na Teslino pocenitev avtomobilov Model Y in Model 3 do 20 odstotkov. "Če znižate prodajne cene za 10 odstotkov ali več v enem tednu, to obteži preostalo vrednost in škoduje obstoječim strankam," je povedal šef znamke Renault Fabrice Cambolive. "Kar za nas šteje, je stabilnost. Vendar je mogoče predvideti, da bodo cene električnih vozil pod drobnogledom," je dodal.

Pri Porscheju razmišljajo celo o zvišanju cen svojih vozil za do 6 odstotkov. Prilagoditev cen ob spremembi modelnega leta je sicer standardna praksa v industriji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol