Volkswagen Passat je najbolje prodajan avtomobil srednjega razreda

5. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

Sredi tega tedna je na ceste zapeljal primerek z zaporedno številko 30.000.000.000.

Letošnji avtomobilski salon v Ženevi je verjetno postregel z največjim številom novosti med vsemi (večjimi in manjšimi) saloni, ki bodo letos potekali v Evropi. Kar nekaj novosti je v Švico pripeljal tudi Volkswagen, med njimi prenovljenega Passata, ki pa vsaj navzven prevelikih sprememb vendarle ni doživel. A kot kaže, jih do prihoda naslednje generacije niti ne potrebuje. Prodajne številke namreč jasno kažejo na to, da pri Volkswagnu vedo, kaj delajo.

Pred dnevi je namreč iz Volkswagnove tovarne v nemškem mestu Emden zapeljal Passat osme generacije z zaporedno številko 30.000.000.000. 46 let je potreboval Volkswagen, da je dosegel ta rezultat, kar pomeni, da je vsako leto v povprečju našel več kot 638 tisoč kupcev. Hkrati tako postaja tudi najbolje prodajana limuzina na svetu, za kar je nedvomno v veliki meri krivo tudi to, da ga Volkswagen proizvaja v 10 in prodaja na kar 100 trgih po vsem svetu.

Proizvodnja na kar treh celinah

»Passat je eden izmed Volkswagnovih najpomembnejših modelov že vse od njegove predstavitve pred 46 leti, saj mu je zaupanje izkazalo že 30 milijonov kupcev. Kot rezultat tega je prišel med največje na svetu: avtomobil, ki se doma počuti tako v Pekingu kot v Berlinu, Sydneyju, San Franciscu ali Johannesburgu. Nanj smo še danes ponosni, saj še danes predstavlja mejnik v svojem razredu,« je ponosno dejal Ralf Brandstätter, Volkswagnov izvršni direktor.

Jubilejni primerek pa je bil kot naročeno izdelan v različici GTE, opremljen s hibridnim pogonskim sklopom, ki je bil sicer v prvotni obliki prvič na voljo ravno s predstavitvijo aktualne generacije, ki je na trg v prvotni podobi zapeljala leta 2015.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja