Volkswagen Touran BlueMotion

17. 5. 2008
Deli
Volkswagen Touran BlueMotion (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Paleti Volkswagnovih modelov BlueMotion se je pridružil še Touran; za 100 km poti porabi le 5, 4 l goriva, kar je 0, 6 l manj kot pri osnovni različici z 1.9 TDI s 77kW (105 KM).

Touran BlueMotion se lahko pohvali tudi z majhno emisijo CO2, ki znaša 144 g/km. K temu med drugim prispeva izpopolnjena aerodinamika: posebne obloge dna in zadnje preme, za 15 mm znižano športno podvozje in spremenjena mreža hladilnika zmanjšujejo zračni upor. Pomembno vlogo imajo tudi gume z izboljšanimi tekalnimi lastnostnimi ter tehnične spremembe motorja in menjalnika. Na razširjenem večfunkcijskem prikazovalniku je prikazana priporočena prestava za varčno vožnjo.

Da pa varčnost ne zmanjšuje pristnega užitka v vožnji, dokazuje za 3 km/h večja največja hitrost, ki znaša 182 km/h. Za Touran BlueMotion so na voljo paketi opreme Conceptline, Trendline in Highline s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

V novem modelskem letu Touran prinaša še več novosti: za Touran 1.9 TDI s 77 kW (105 KM) je že na voljo inovativni 7-stopenjski menjalnik DSG. Novi menjalnik z dvojno sklopko ima v primerjavi z ročnim menjalnikom kar nekaj prednosti: je bolj varčen, športen in udoben – Touranu prihrani 0, 4 l dizelskega goriva na 100 km.

Foto: Volkswagen

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja