Koliko prostora bo ponujal novi Transporter? Volkswagen je objavil njegove mere ...

Novi Transporter bo na nemškem trgu predstavljen v začetku leta 2025, znane so dodatne podrobnosti o notranjosti in tudi izhodiščna cena

Kakovosten, prostoren, funkcionalen, takšen bo novi Transporter, ki je v okviru strateškega partnerstva s Fordom, v tesnem sorodstvu z novim Transitom Customom. Pred voznikovim očmi bo nova digitalna instrumentna plošča sestavljena iz zaslona z merilniki z diagonalo 30 cm in zaslona na dotik diagonale 33 cm za standardni informacijsko-razvedrilni sistem.

Različne pprilagoditve prostora

Volkswagen

Novi Transporter bo kot dostavno vozilo spredaj imel dva ločena sedeža, na voljo bosta tudi voznikov sedež in dvosedežna klop. Zadaj bodo lahko trije preprosto odstranljivi posamezni sedeži v drugi sedežni vrsti in – kasneje tudi potniška izvedba s sedežno klopjo za tri potnike v tretji sedežni vrsti. Poleg tega bo na voljo tudi z dvojno kabino in v tem primeru bo na krovu šest sedežev.

Novi Transporter je dolg 5,05 metra oziroma slabih 15 centimetrov več v primerjavi s predhodnikom. Medosna razdalja je podaljšana na 3,10 metra, na voljo bo tudi za 40 cm daljša izvedba z dolžino 5,45 metra.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Volkswagen Journey (@volkswagen_journey)

Z večjo zunanjo dolžino, širino in medosno razdaljo. je znatno večji tudi tovorni prostor, zdaj sprejme 5,8 m3, različica z dolgo medosno razdaljo in visoko streho bo sprejela do 9,0 m3.

Večja nosilnost in vlečna sposobnost

Tovorni prostor je mogoče konfigurirati z različnimi predelnimi stenami in ga individualno prilagoditi posebnim zahtevam, največja nosilnost je do 1,33 tone in če to ni dovolj, lahko nova generacija Transporterja vleče do 2,8 tone težke prikolice.

Volkswagen

Na nemškem trgu bo novi Transporter predstavljen v začetku leta 2025. Z več standardne opreme kot pri T6.1 in s turbodizelskim motorjem (TDI) z 81 kW (110 KM) bo cena osnovne izvedbe z zaprtim tovornim prostorom 36.780 evrov, predprodaja se je v Nemčiji že začela.

Preberite še: