Volkswagen ukinja 'novost', ki je marsikomu pošteno grenila vožnjo

24. 10. 2022 | Jure Šujica
Deli

Novi Golf se bo na tem področju približal manjšemu Polu.

Zmanjševanje števila bližnjičnih stikal in posledično 'čiščenje' avtomobilskih kokpitov (da o digitalizaciji niti ne govorimo) je nekaj, česar so se avtomobilski proizvajalci lotili že pred časom. Med bolj dejavnimi na tem področju je bil Volkswagen, ki je z zadnjo generacijo modela Golf povsem ukinil klasična stikala na volanskem obroču in jih nadomestil z na dotik občutljivimi kapacitivnimi stikali.

Preberite še: Skoraj popoln izkupiček na preizkusnih trkih EuroNCAP. Kdo je skazil sliko?

Omenjena novost – Volkswagen ob tem ni edini avtomobilski proizvajalec, ki jo je uvedel – je pri mnogih voznikih naletela na številna neodobravanja in kritike. Tipke so se namreč izkazale kot nepraktične, vozniki pa so imeli pogosto težave z dostopanjem do funkcij, ki so jih želeli uporabiti. In očitno so se tega začeli zavedati tudi pri nemški avtomobilski znamki.

Pri Volkswagnu so se namreč odločili, da bodo s prenovljenim Golfom omenjeno rešitev ukinili in jo nadomestili s klasičnimi stikali, kar je na družabnem omrežju potrdil tudi prvi mož znamke Volkswagen Thomas Schäfer. „Izostrili bomo svoj portfelj in dizajn ter ustvarili novo preprostost pri upravljanju naših vozil. Na primer, vračamo volan na gumbe! To kupci želijo od VW,“ je zapisal na svojem profilu.

Volkswagen bo prenovljenega Golfa (ki se je že dokazal na nedavnih preizkusnih trkih Euro NCAP) najverjetneje predstavil proti koncu letošnjega leta, pri čemer prve vohunske fotografije že potrjujejo besede generalnega direktorja podjetja. Prenovljeni Golf bo namreč povzel volanski obroč iz aktualnega Pola, bo pa kot največjo novost prinesel izrazito velik zaslon infozabavnega sistema.

Preberite še: Nove cene goriv: krivulja bo šla v pričakovano smer

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja